Cart 0

Gjør dette for å få ENDA bedre kontakt med ræva under glute bridge!

Glute bridge Skadeforebyggende trening

Allright, glute bridge begynner egentlig å bli passé, og selv føler jeg at det å kjøre opp 300 kg med ræva er å “runne” øvelsen… Personlig begynte jeg med den i 2004, da som en aktiveringsøvelse – og på akkurat dét området er det kanskje noe å hente?
Eirik Sandvik glute bridge

Her med 300 kg.. godt dama ikke veier fullt så mye..

Jeg vet ikke, men en nyere studie; Effects of a Bridging Exercise with Hip Adduction on the EMG Activities of the Abdominal and Hip ExtensorMuscles in Females ….ville se på hvordan vanlige glute bridge og glute bridge med hofteadduksjon (tenk: presse knærne innover) påvirket aktivering av mage- og rumpe.

Glute bridge med hofteadduksjon: her presser du knærne innover mot en pute, eller tilsvarende, mens du utfører glute bridge.

Resultatet?

Undersøkelsen viste at det å presse knærne innover under glute bridge medførte en økning i aktivering av ikke bare rumpe (gluteus maximus), men også magemuskulaturen (rectus abdominis, internal obliques, external obliques). Hurra! Vi har en ny vinner.. Tja, kanskje når det gjelder som en aktiveringsøvelse, og oppvarming av setemuskulaturen. Det skulle likevel vært interessant å se hvordan øvelsen med hofteabduksjon ville påvirket resultatet, altså med den kjente “press knærne utover”. Sistnevnte vil jeg anbefale for å aktivere gluteus medius i større grad, men integrering av mage i hofteekstensjon, som mange faktisk sliter med i f.eks. knebøy og markløft, er en stor fordel. Om glute bridge med hofteadduksjon kan hjelpe til med å integrere et slikt samarbeid mellom sete og mage, så er jeg absolutt for øvelsen…. …. men sånn ellers, så liker jeg ha ytre motivasjon for å trene mest mulig effektvt, og for å få maksimalt ut av… den… Silje Mariela og Eirik Sandvik   Om du vil vite hvordan jeg mener du bør trene hoftene/ræva for å bygge opp maksimal styrke og eksposivitet, les denne artikkelen jeg skrev for EliteFTS.


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published