Cart 0

3 raske steg til maksimal utvikling av rumpa!

Rumpa Rumpe Styrketrening

Ja, rumpetrening er «poppis». Det er faktisk så populært at det er vanskelig å se noe annet enn rumper på sosiale medier - og du vet jeg ikke overdriver. Spørsmålet er hva du bør gjøre for maksimal utvikling? 3 raske steg serveres!

1. Du må trene rumpa (duh) med de beste øvelsene

Dette burde ikke være noen overraskelse. Skal du bygge ræv, og i tillegg bli sterk i området, må det trenes. Her gjelder både globale øvelser som varianter av markløft og knebøy, samt mer lokale øvelser som glute bridge, hip thrust, hofteabduksjonsøvleser, osv. Les artikkelen min The Booty Factors, som ble publisert på EliteFTS.net, for mer info.

2. Du må sørge for at hoftemobilitet ikke er en begrensende faktor, så du får maksimalt ut av øvelsene du benytter

Korrekt teknikk er alltid et must for å få maksimalt ut av øvelsene du benytter, men et av de største problemene vi har på dette området, er restriksjoner i hoftene. Er de «tighte» og lite bevegelige må du gjøre noe med det for å få maksimalt ut av treningen din! Om du for eksempel ikke skulle «kjenne» at rumpa jobber under øvelser, er det trolig forbedringspotensiale på dette området.

3. Du må løpe.... nei, SPRINTE!

I den ferske studien: Activity and functions of the human gluteal muscles in walking, running, sprinting, and climbing, ble det konkludert at setemuskulaturen var mer aktiv under løping, enn vanlig gange... men i tillegg var rumpa BETYDELIG mer aktivert under sprint enn under løping! [caption id="attachment_589" align="alignright" width="364"]Sprinter rumpe Sprinteren Alenka Bikar har tydeligvis et samarbeid med fotografen... og viser i tillegg hva sprintere er kjent for...[/caption] Det er en grunn til at sprintere ofte har «ghetto booty», og det er ikke bare på grunn av styrketreningen de bedriver. Faktisk vil den gjengse treningsentusiast ofte trene like mye styrke som en sprinter, men utviklingen av setemuskulaturen kan som regel ikke sammenlignes (selv om det åpenbart finnes unntak). Vil du bokstavelig talt ha rask utvikling av setemuskulaturen din? Vel.... sprint i vei! Mye trengs ikke, men noen få sett med maksimal intensitet over korte distanser, er bedre enn å labbe rundt i et lavt tempo (jogging). PS: Sørg for at kroppen virkelig er KLAR til å bevevge seg raskt. Har du kun trent styrke de siste årene er sjansen stor for at du må jobbe deg rolig opp til å sprinte, og ikke minst alltid sørge for at du har gjennomført en optimal oppvarming, som klargjør kroppen din for sprint. Vil du kvalitetssikre treningen din, så du kan trene optimalt, uten å være redd for mangelfull fremgang, eller skader og smerter? Klikk her.  


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published