Cart 0

Koffein før trening, eller ikke?

Kaffe Koffein Preacher curls Styrketrening

Jeg er et menneske som ikke klarer seg uten koffeinbasert kaffe - nærmere sagt, er jeg en kaffoholiker. Etter flere innleggelser, og frustrerende runder med «rehab», er jeg nå endelig tilbake igjen, etter å ha blitt besatt av kaffens mørke side... men kraften er fortsatt med meg.. Nå er det, i en relativt ny studie, forsket mer på hvorfor jeg har behov for denne koffeinkaffen. Studien, The effect of caffeine ingestion on delayed onset muscle soreness, ville se hvordan det å ta koffein 1 time før trening, påvirket resultatene i verdens beste, og mest sentrale øvelse for alle som trener.... wait for it... PREACHER CURLS! Før vi går inn på resultatene av forskningen, må vi rett og slett sette av et par gode sekunder, kun til å beundre dette bildet av Arnold og hans kompanjong. Bildet er fra hans mindre kjente oppfølger til filmen Pumping Iron, nemlig den homoerotiske filmen, med... ja, faktisk samme navn, Pumping Iron.. Sandvik curls Tilbake til studien. I studien fikk forsøkskaninene enten koffein, eller ingenting (placebo) før de utførte 4 sett med 10 reps med preacher curls. Disse ble etterfulgt av et femte sett, der alle utførte så mange repetisjoner de maktet å skvise ut av sine svulmende biceps. Resultater:
  • Darth VaderInntak av koffein før trening, viste en signifikant lavere score på stølhet, andre og tredje dag etter treningsøkten, sammenlignet med placebo.
  • Inntak av koffein før trening, medførte flere utførte repetisjoner på det femte settet, sammenlignet med placebo.
Så, kanskje er det noe i å holde seg til den mørke siden? Kanskje koffein/kaffe øker prestasjoner? Kanskje du blir mindre støl? Tja, om studien er bombesikker på det området, skal vi ikke være for snare med å konkludere, men kaffe er og blir i det minste en bestanddel av min hverdag. Dét er bombesikkert! Drikker du kaffe, kan du forvente enda bedre resultater med treningsprogrammet 3S-R, et program som er sponset av Darth Vader.


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published