Cart 0

6 regler for å trene bedre og for å bli en bedre personlig trener og styrkecoach

StyrkeCoach Styrketrening

Én ting er å BLI en Personlig Trener og StyrkeCoach, en annen ting er å bli en DYKTIG en. Skal du bli den beste du kan bli, bør du følge disse 6 reglene! 

Da jeg var på Westside Barbell, så jeg en plakat på veggen som sier at du må ha oppnådd elite-status innen styrkeløft, for å trene der og bli sponset av Westside og Louie Simmons. Det første jeg tenkte var, «hva faen gjør jeg egentlig her?» Det andre jeg begynte å tenke på, var hva som skal til for å bli en best mulig trener og coach... Som med Westside og løfterne deres, og det meste annet, krever det sitt å bli best mulig innen et gitt område, og leser du denne siden har du utvilsomt et mål om å bli en bedre versjon av deg selv. Du vil stadig bli bedre, men har kanskje ingen konkret fremgangsmåte du bruker for å bli det? Av den grunn gir jeg deg 6 grunnleggende regler jeg anbefaler at du følger, på veien mot å bli den beste du kan bli. Det vil si, den beste treneren og styrkecoachen du kan bli.

Regel # 1 - Søk ny kunnskap

StyrkeCoach-kursetDette sier seg vel egentlig selv, men det er overraskende mange som anser seg «ferdig» med noe, etter de har fullført én ting. Enten du har tatt en sertifisering som Personlig Trener, eller fullført et langt studie for å bli advokat, nytter det ikke å sette seg ned og anse seg som «ferdig» med dette... En advokat vil ikke ha lang levetid i bransjen, eller bli ansett som en av de beste, om vedkommende ikke følger med på utviklingen i verden. Nye ting skjer hele tiden, lover blir oppdatert, og nye saker blir løst. Uten å holde følge med dette er det nesten umulig å gjøre annet enn det mest grunnleggende. DET er greit om det er hva du vil, men da er det også dét du får tilbake.... Som trener og coach har du et ansvar ovenfor deg selv og kundene dine. Jo mer kunnskap du søker for å bedre deg selv, desto bedre utbytte vil kundene dine ha av hjelpen DU bringer på bordet. Om du stadig søker ny kunnskap er du nødt til å bli bedre. Gjør du IKKE det, er du dømt til å bli værende på stedet hvil.

Regel # 2 - Sett kunnskapen ut i praksis

Skal du virkelig tilegne deg kunnskapen du søker opp, er du nødt til å sette den ut i praksis, og kjenne på egen kropp hvordan det fungerer. Om DU ikke kan det du ber kundene dine om å gjøre, hvordan kan du rettmessig belære andre om dette? Jeg mener ikke at du MÅ være bedre enn vedkommende du trener på alle felt - isåfall ville ingen verdensmestere hatt trenere og coacher - men du må KUNNE det du ber vedkommende om å gjøre, selv. Mange kunder får dessverre oppsatt øvelser i programmet sitt, som treneren deres ikke selv kan demonstrere på korrekt vis. Jeg håper virkelig ikke du ønsker å være «en av dem». Setter du det du lærer ut i praksis, i DIN EGEN trening, er det mye enklere å bli en god trener og coach.

Regel # 3 - Hold det du har lært «varmt»

Eirik Sandvik - markløftDet er fort gjort å prøve noe én gang, og la det være med det, men det er dessverre en oppskrift på å IKKE mestre det du prøver ut. Ny kunnskap må som nevnt settes ut i praksis, men det må også gjøres over tid og holdes «varmt» for å virkelig EIES. Du må selvsagt ikke gjøre alt du har lært, hver eneste økt, eller uke. Det sier seg selv, men om du totalt tilsidesetter noe, vil det over tid gå utover kompetansen din på dette området. Repetisjon, eller skal vi si, korrekt repetisjon, er veien til optimal mestring av en egenskap. Det vil si at, jo mer eller oftere du gjør en ting, desto enklere blir det å virkelig mestre denne tingen. Så, jo mer du vil benytte over tid, desto mer må du holde «varmt» over tid. «Out of sight, out of mind»....

Regel # 4 - Sett til side det du føler ikke gjør noe for deg

Dette går litt imot forrige punkt, men egentlig ikke, for om en ser nærmere på det, vil man selvsagt ikke beholde alt man lærer. Faktisk langt ifra. Det er dessverre mye informasjon som rett og slett ikke er verdt noe som helst, og som i mange tilfeller kun gjør det vanskeligere å lære det man burde lære, grunnet forvirring.... Det er derfor viktig at du lærer deg evnen til å skille mellom det du trenger, og bør beholde, og det du IKKE trenger, og virkelig bør forkaste. Jo flere ting du beholder, som ikke er verdt det, desto vanskeligere er det å bli bedre. Dette gjelder for øvrig også for din egen trening, som for trening av andre. Dette kan ansees som unødvendig og forvirrende «støy», som hele tiden vil jobbe i underbevisstheten din. I mange tilfeller er det bedre å fokusere på færre ting. «Less is more», og 80/20 regelen gjelder så absolutt, og er en grunn til at kurset mitt baserer seg på nettopp dette. "No bullshit".

Regel # 5 - Lær «litt om alt»

Selv om du har en primær interesse, er det sentralt å ha litt kunnskap om «alt». Du trenger ikke kunne overveldende mye, og jeg mener virkelig «litt kunnskap», når jeg sier litt. Du trenger ikke lære imponerende mengder innen alle områder, men nok til at du kjenner til, og kan basics. Om du for eksempel er mest interessert i rehabilitering av skuldersmerter, bør du fortsatt kunne litt om rehabilitering av ryggsmerter - og selv om du digger benkpress og setter det høyest i verden - så må du kunne markløft og knebøy i tillegg. Du ER ikke kunden din, derfor kommer behovet for å kunne litt om alt. Alt er relativt, men i denne sammenhengen forstår du hvilke områder som er relevante, og hvilke som ikke er det.

Regel # 6 - Bli en spesialist på ditt primære interesseområde

Selv om du bør kunne litt om alt, er det selvsagt ikke noe galt i å kunne mye om én ting. Det er faktisk bare positivt. Om du for eksempel ønsker å jobbe utelukkende med fotballspillere, eller overvektige, er det dette du du bør bruke mesteparten av tiden din på, både med tanke på tilegning av kunnskap, og hva du gjør i praksis. Jeg vil avslutte med et sitat fra Michihiro Matsumoto, om en historisk samurai, ved navn Musashi. «Musashi taught that a samurai who wanted to avoid death should keep his weapons in good condition, so that when he had to use them they would not fail him. The modern-day lesson this teaches is that we need to keep our knowledge and our skills honed to perfection if we want to survive and be the best that we can be.» Hvordan dette angår deg, din trening, og trening av andre, får du selv vurdere for din egen del, men jeg mener dette er et perfekt budskap, som også passer visjonen til StyrkeCoach. Om du ønsker å kvalitetssikre treningen din, og trening av andre, så du får automatisert teknikker på en måte som sørger for optimal trening uten skader og smerter, får du dette i kurset mitt. Dette kurset er utelukkende laget for å KVALITETSSIKRE treningen. Etter kursets gang, vil du mestre det du tidligere var usikker på, du vil føle deg bedre og veltrent, og rett og slett bli en spesialist i praksis. For å lese mer om kurset - klikk her.  


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published