Cart 0

Hvordan trene seg opp igjen fra prolaps i korsryggen?

Korsrygg Prolaps Ryggsmerter

Jeg har fått en rekke spørsmål om dette i det siste, noe som sannsynligvis har å gjøre med min egen erfaring på området. Jeg har fått prolaps under knebøy og blitt totalt satt ut av spill grunnet det problemet, så jeg vet hvor ille det er.

Fra den tid, og å ligge paralysert på bakken, bli hentet med båre av ambulansen til legevakta, til å nå takle trening innen kampsport, og løfte relativt tunge vekter, er mitt bevis på at jeg kan en ting eller to om å trene seg skadefri…

Et klipp ifra fra Westside Barbell (rack pulls med strikk)...

Nei, det er slettes ingen verdensrekord… men 270 kg på topp er relativt mye belastning for en korsrygg som for noen år tilbake ikke engang tålte å ligge i senga uten smerter!

Alle kan trene hardt helt til de blir skadet… det er hva man gjør når problemene oppstår som er nøkkelen til fremgang. 

Når jeg får spørsmål om tips til opptrening av en rygg som er skadet, enten det er prolaps eller annet, så vil jeg gjerne si en god del, men jeg kan ikke svare på mail med flere siders tekst og tips.

Det har jeg rett og slett ikke tid, eller kapasitet til å gjøre. Jeg har en løsning på ryggsmertene dine, som du finner i boken min.

Dette er oppskriften på hvordan jeg kom tilbake til skadefri trening igjen, så jeg kan ikke gjøre annet enn å anbefale den.

«Boka er rett og slett en gullgruve av praktiske tips for effektiv og korrekt trening. Følger du tipsene om skadeforebyggende øvelser, vil du dessuten legge grunnlaget for skadefri framgang med resultater du knapt trodde var mulig. Jeg har selv hatt mange av de vanlige plagene som følge av feiltrening eller stillesittende livsstil. Gleden var derfor stor da jeg oppdaget denne boka.»

-Robert Rønning, treningsentusiast 

Om du ikke ønsker den enkle oppskriften som allerede ligger klappet og klar foran deg, så kan du bruke tipsene under til å danne din egen rehabiliteringsplan…

#1 – Sørg for at du trener kjernemuskulaturen skikkelig.

Dette vil si opptrening av evnen til «anti-fleksjon«, «anti-ekstensjon» og «anti-rotasjon».. en mer komplisert måte å benevne korsryggens evne til å motvirke uønsket bevegelse og «lekkasje». Dette er viktig både under trening og ellers i hverdagen.

#2 – Tren rumpa, setemuskulaturen, glutesa’ skikkelig.

Dette vil si opptrening av evnen til ekstensjon, abduksjon og ut-rotasjon… som betyr en setemuskulatur som er sterk nok i alle bevegelser du gjør med lårene og hoftene dine. Dette er sentralt for å unngå at korsryggen jobber for mye, og av dette skader seg, under bevegelse og trening, noe den svært ofte gjør om ræva ikke er så sterk som den burde være!

#3 – Få opp hoftemobiliteten din!

Dette kan faktisk ofte løses ved å styrke kjerne- og setemuskulatur, da stramme hofter ofte kommer av behovet for å skape nødvendig stabilitet om kjernen og rumpa IKKE gjør det. Det er likevel et must å jobbe med bevegelighet og mobilitet, som vil si at både muskler og ledd kan føres inn i de områdene du vil at de skal bevege seg i, UTEN kompensasjoner, smerter og skader.

Om du vil ha oppskriften, så du «slipper å tenke selv» – klikk her.Older Post Newer Post