Cart 0

4 gode grunner til at alle jenter bør trene styrke!

Arnold Schwarzenegger Forbrenning Jenter Kosthold Styrke Styrketrening

Om du trodde styrketrening var forbeholdt gutter som ønsker å se ut som Arnold Schwarzenegger, tar du feil.
Hvis du ønsker deg bedre kroppsholdning og helse, høyere fettforbrenning, sprettrumpe, stramme overarmer og flat mage, er ingenting i nærheten så effektivt som styrketrening. For mens mange jenter tror at helsa og kroppen formes av langdryge saltimer, skjer den virkelige forandringen i styrkesalen. Det er her de virkelige gudinnene skapes. Dessverre er det mange som fortsatt tror at tung styrketrening gjør dem maskuline med brede kjever og enorme overarmer. Men like lite sannsynlig som at du blir noen Marit Bjørgen i skisporet, er det at du blir seende ut som en kvinnelig kroppsbygger. Til det er ulikhetene for mange: genene, matlysten, treningsiveren, treningsbakgrunnen og medisinskapet for å nevne noe av det mest opplagte. Du bør konsentrere deg om å bli en bedre og flottere person av deg selv. Noen panservogn blir du garantert ikke.
Styrketrening gjør deg mindre, ikke større!
silje reverse hypers Noe av det dummeste jeg hører, er jenter som ikke vil trene styrke fordi de er redd for å bli for store. Til alle dere som tror dette, kan jeg fortelle dere en ting. Muskler tar mindre plass enn fett. Så hvis du veier det samme og bygger muskler skal du i teorien bli mindre – ikke større. Skal du vokse i størrelse (omkrets) er det viktig å få i seg nok mat over lengre tid. Dette skjer ikke over natta, men over flere måneder med et sunt, balansert og variert kosthold. De ”håndballårene” du så gjerne prater om, er stort sett bare mye fett. De kom ikke av at du løp så mye på håndballbanen, eller tok så mange knebøy med kroppsvekt på ungdomsskolen. Styrketrening og muskelvekst er en klar fordel, nesten uansett hva hensikten med treningen din er.
1. Det holder deg frisk og skadefri
Som jente er det en fordel å være tidlig ute med å trene styrke. Dette vil redusere sannsynligheten for beinskjørhet senere i livet. Mange av dere er også opptatte av å holde dere unge og pene, og da er det kanskje greit å vite at styrketrening senker hastigheten på aldringsprosessen? Styrketrening har også en positiv effekt på stort sett all sykdom. Enten ved at det bedrer livskvaliteten, eller som en preventiv eller rehabiliterende del av behandlingen. Dette inkluderer alt fra KOLS, overvekt, høyt blodtrykk, diabetes type 2, Hjerte- karsykdom, kreft, fibromyalgi, muskelsmerter og slitasjegikt.
 2. Det øker forbrenningen din
Styrketrening er det mest effektive for kroppskomposisjonen din. Er målet en strammere og mer formfull kropp, vil det være en god idé å bli sterkere og få mer muskler. Ikke bare kan du forvente deg en solid økning i hvileforbrenningen din, men du vil også forbrenne mer fett gjennom at kroppen bedre håndterer de stimuli den utsettes for, i form av mat og trening.
3. Det gir deg akkurat den kroppen du vil ha
Hvis målet er å stramme opp eller forme kroppen, finnes det faktisk bare en effektiv treningsform. Det er styrketrening. Alle andre metoder er ineffektive. Som du lærte i starten blir du ikke større av styrketrening. Omkretsen går ned. Du vil derimot få mer fasong på kroppen din gjennom at en større andel av kroppsvekten består av muskelmasse. Hvis det eneste som står i hodet på deg er å gå ned i vekt, da bør du kanskje se deg etter en annen treningsform. Energiforbruket under en treningsøkt er ikke noe å skryte av, men til gjengjeld vil du bygge muskler og forbrenne fett på en måte som du ikke får til ved å bruke andre metoder.
4. Det gir bedre selvtillit og kroppsholdning
Mange av oss er enige om at det er noe spennende og selvsikkert med sterke mennesker. Mennesker som er trygge på seg selv og vet hva som kreves for å produsere et resultat. Mennesker som trener styrke er gjerne dette. Har du pære- eller eplefasong og trener utholdenhet kan du ikke forvente deg annet enn at du etter hvert blir ei mindre pære eller eple. Med styrketrening vil du ikke bare si farvel til denne fruktfasongen, du vil få et helt nytt utseende. Si farvel til den lute kroppsholdningen, skuldre som henger foran brystet ditt og en underkropp som går i ett, uten å kunne se forskjell på hvor rumpa starter og slutter. Styrketrening bygger muskler, forbrenner fett, gjør deg sterkere, sunnere, styrker helsa, gir deg mer selvtillit, penere kropp og flottere kroppsfasong.
En større gevinst er det bare mulig å få i Euro-lotto.
SC_facebook_banner


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published