Cart 0

Føler du deg villedet innen treningsbransjen? Det er ikke DIN feil!

Styrketrening

Om du føler du ikke kan "noe som helst" og rett og slett føler deg totalt villedet innen treningsbransjen, vet jeg hvordan du har det, men det er ikke DIN feil!
Da jeg startet som "PT" følte jeg selvsagt at jeg var "kongen på haugen", men ettersom tiden gikk, skjønte jeg at jeg egentlig ikke burde ha jobbet som trener på det stadiet... Forvirret i treningsbransjenDet var ikke det at jeg ikke produserte resultater, og jeg var langt ifra en dårlig trener da jeg startet, men jeg var også langt ifra en trener som burde få ha ansvar for kroppene til kundene sine.  Alle kan trene, og alle kan være en trener, og særlig når man virkelig BRENNER for noe er er det fort gjort å gjøre ting av ren entusiasme og glede, uten å virkelig tenke igjennom HVA man faktisk gjør, HVORFOR man gjør det, og ikke minst, HVORDAN det skal gjøres. Det er altfor mange som bare hopper på et eller annet nå om dagen, uten å tenke mer igjennom hva det er man hopper på, om man burde gjøre det på nåværende stadie, og om man har forutsetninger for å gjøre det i det hele tatt. Hva er det som medfører slikt? Vel, det er flere ting, men dette er 3 av de store problemene.
Kommersielle sentres "skjulte" agenda
Agendaen til kommersielle sentre er egentlig ikke så "skjult", men mange tror de blir tatt godt vare på om de trapper opp på et treningssenter. Det er mulig det skjer fra tid til annen, men et kommersielt senter bryr seg som regel ikke om deg, din kropp, og din fremgang. Om du ikke får fremgang og gir opp, roper de HURRA! De får enda et støttemedlem som betaler dem hver eneste måned, men som aldri bruker lokalene. Om du faller inn under denne kategorien er du deres BESTE kunde. Tro det eller ei, det er disse kundene sentrene lever av, og VIL ha. Om du blir skadet, er det faktisk også til deres fortjeneste. Du tar ikke lenger opp plassen til "mosjonistene" som tusler rundt på gymmet og skaper en "hyggelig atmosfære". Skjermbilde 2013-09-20 kl. 14.46.31 Det kommer støtt og stadig "nye" saltimer for å lokke til seg nye (støtte) medlemmer. Om noe "nytt" kan skape treningsinteresse hos vanlige folk, som de vet ikke vil holde ut mer enn et par uker, er disse nye timene selvsagt verdifulle lokkemidler. Siden kommersielle sentre markedsfører i hytt og pine, er det ikke rart man kan bli forvirret. Om sentrene ville fokusert på gymmet sitt, ville de markedsført nettopp dette, og ikke alt mulig annet. Med andre ord, de vil villede deg vekk ifra gymmet for å ikke skape økt interesse på det området, da de rett og slett ikke har plass til særlig mange.
Dårlige PT'er og veiledere
"Dette kan jeg, for jeg har hørt det av en kompis, som kjenner en annen, som vet om en, som kjenner en, som har trent med en, som har trent med en annen som er stor og sterk". Og derfor er det mange som følger treningen til kroppsbyggere som Arnold og Mr. Olympia, i troen om at DETTE er sakene man skal gjøre. For en del år tilbake kom jeg i prat med en kar på senteret jeg trente og lurte på hvorfor han trente som han gjorde. Han begynte å forklare hvorfor han gjorde sånn og sånn, og at han hadde fått informasjon om dette av en som virkelig kunne sakene sine... mer eller mindre en ekspert på området. Litt senere i samtalen kom det frem at det var fotballtreneren hans som hadde vist han hvordan man skulle trene styrke. Han hadde ikke noen annen bakgrunn innen trening enn å være fotballtrener, og det vedkommende gjorde var helt horribelt. Fakta: man er ikke kompetent nok til å trene styrke, bare fordi man trener et lag som bedriver ballspill. Man ér heller ingen dyktig PT fordi man har tatt en sertifisering, eller et kurs. Det krever mer, mye mer. Det krever først og fremst at trening er en del av en selv. Det må mer til enn å ville ha en "kul jobb" om man skal ende opp med å bli en dyktig trener og coach. [caption id="attachment_1917" align="alignright" width="281"]Dårlig personlig trener Dette er et tegn på en dyktig trener..... NOT.[/caption] Jeg har personlig hørt ufattelig mye rart fra trenere og veiledere som har ansvaret for en rekke mennesker, og jeg VET at mange ender opp med å skape "totalvrak" av noen mennesker på grunn av treningen deres. Hvorfor tror du det er så mye debatt innen treningsbransjen, selv på helt elementært nivå? Det er selvsagt fordi det er altfor mange som ikke har nødvendig kunnskap og erfaring til å si det de sier, som får lov til å si det de sier, uten å bli korrigert. Om vedkommende har en stor tilhengerskare, blir dette selvsagt ansett som fakta for dem, og dermed spres informasjonen ytterligere. Det er lett å se hvordan dette eskalerer når man har en haug med ulike "retninger" og "sekter" i treningsbransjen. Trenere har et ansvar, og det er først og fremst å IKKE uttale seg bastant om ting de vet de ikke har kunnskap om. Desverre er det altfor mange som snakker før de tenker seg om, enten bevisst, eller ubevisst, og dermed spres villedende informasjon. Jeg blir alltid imponert over mennesker som henviser meg til andre når jeg stiller spørsmål de føler de ikke har nok kunnskap om. Det bevitner om en profesjonell holdning til egen karakter og sitt yrke, og ikke en amatørmessig og ego-drevet holdning, som så altfor mange har i treningsbransjen (been there) per dags dato. Om alle visste alt, ville ingen vært usikre.  Tygg litt på den!
Tull i media
Villedelsen eskalerer ytterligere av hva som ofte fremkommer i de mest populære mediene. Siden media i stor grad ønsker "spennende saker", mer enn korrekt informasjon, er det derfor det mer "publikumsvennlige" som skinner igjennom... Alt er ikke ille, men svært mye er desverre av den sorten som skaper mer forvirring og vranglære. Kombinerer man de kommersielle sentrenes interesser, med dårlige PT'er i media, så er det duket for NØYAKTIG det vi alle burde kjempe imot, nemlig vranglære. Så, hva er løsningen? Vel, først og fremst er løsningen at DU, jeg, og alle andre som ønsker å bedre treningsbransjen gjør det vi kan best, nemlig å spre god og grunnleggende treningskunnskap til de vi har kontakt med, og trener. StyrkeCoach knebøyHovedbudskapet mitt, og med StyrkeCoach, er å spre god kunnskap på en måte som underbygger korrekt trening i praksis til de som er villige til å lytte, og ta det til seg. Om du ønsker en enkel inngang til slik kunnskap, finner du dette i boken min.


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published