Cart 0

Referat fra første StyrkeCoach-samling!

Baseløft Kurs Samling StyrkeCoach Styrketrening Workshop

Helgen den 14. og 15. desember 2013 var det duket for tidenes første StyrkeCoach-samling, en workshop for trenere og treningsentusiaster som er klare for å ta flere steg videre i riktig retning. Og flere steg BLE tatt i riktig retning!
Da jeg fikk en gjeng seriøse, interessante, og ikke minst humørfylte mennesker trappene opp på gymmet mitt lørdag morgen klokken 10.00, visste jeg med det samme at DETTE.... dette kommer til å bli bra. [caption id="attachment_2167" align="alignnone" width="580"]Yeah Kan ikke klage på humøret underveis.. eller de "knallgode" vitsene... ;)[/caption] Jeg hadde helt siden jeg lanserte det økte tilbudet mot å bli Sertifisert StyrkeCoach, vært spent på denne samlingen, og reisen videre. Jeg visste, og VET, hvor jeg vil med kurset, og sertifiseringen, men jeg visste ikke hvem som EGENTLIG var med, hva de stod for, og hva DE var klare for.... Dét fant jeg fort ut av.
Helgens fokus
Samlingen baserte seg i all hovedsak på innlæring av de fundamentale baseløftene og bevegelsene knebøy, markløft og benkpress. Ikke bare øvelsene i seg selv, men forståelse av dem, og forståelse av korrekt bevegelse. Ikke bare korrekt bevegelse som i at det skal "se noenlunde bra ut", men VIRKELIG forståelse av TRYGG og effektiv bevegelse. [caption id="attachment_2171" align="alignnone" width="580"]Knebøy Lars Olaf Kannelønning viser hva han kan mens gruppa observerer...[/caption] Som Sertifisert StyrkeCoach skal du ikke bare vite hva øvelse ér og "hvilke muskler den trener", for deretter å tillate helt grei utførelse. Du skal ha stålkontroll i praksis. For å få til dette må du SELV eie forståelsen i egen trening (les: du må føle på egen kropp hva korrekt bevegelse ér), og du må kunne observere andres feil og mangler, for deretter å kunne korrigere disse på en effektiv måte. Med andre ord.. ingen lekende lett oppgave med tanke på at flertallet som trener styrke, faktisk trener feil, og i svært mange tilfeller, ekstremt skadelig. Ja, vi er en befolkning overfylt med skader og kroniske smerter. Dét er realiteten. Det er et faktum. Da jeg først observerte den tekniske kompetansen til gruppen, ble jeg heldigvis ikke helt satt ut. Det var mye bra, men det var også en god del problemer, og mangel på virkelig forståelse av øvelsene, og bevegelsene. Ikke at mange ikke kunne ha trent en stund uten konsekvenser, men flere ville før eller senere opplevd store problemer grunnet manglene. Mange av dem hadde allerede slitt med treningsrelaterte skader og smerter, som jeg også i stor grad har gjort, så alle var klare over hvor viktig det er med korrekt trening. [caption id="attachment_2172" align="alignnone" width="580"] Her viser jeg Tor Erik Stavå hvordan rumenske markløft og hoftebevegelse skal føles.[/caption] Som StyrkeCoach er det ikke aktuelt å trene feil og ikke vite hvordan ting skal gjøres i praksis. Klart det kan dukke opp et problem i ny og ne, men man skal ha innlært full forståelse og teknisk mestring, FØR man egner seg til å coache andre til å trene korrekt, trygt og effektivt. Det er hvertfall mitt krav for å sertifisere en ny StyrkeCoach!
Fremgangen
Jeg merket fort at gruppa VILLE noe med helgen, og da er det også enklere å lære bort. To dager med praktisk gjennomgang dedikert til baseøvelser og støtteøvelser, samt treningsøkter, medførte STOR fremgang for hele gruppa. [caption id="attachment_2168" align="alignnone" width="580"]Skjermbilde 2013-12-17 kl. 16.57.13 Benkpress![/caption] Benkpress med risiko for skulderskader og albueproblematikk ble til solide og stabile benkpress. Grunne, vinglete og ustabile knebøy med risiko for ryggskader ble til godkjente knebøy med en godt intregrert ryggrad, og knedominante og skadelige markløft ble til hoftedominante og "tighte" bevegelser. Det er klart at dette, med mer, må INNLÆRES og automatiseres av alle, men deltagerne har nå et godt grunnlag og bygge videre på, noe vi fortsetter med til, og under, neste samling. Jeg er ikke i tvil om at dette blir en solid gruppe med coacher som i fremtiden vil kunne representere kvalitetsstempelet Sertifisert StyrkeCoach på en måte JEG kan være stolt av, og som DE kan leve godt av. Skjermbilde 2013-12-17 kl. 16.48.02 Tider for neste gruppe vil legges ut på nyåret, men du kan allerede sende inn søkaden din om DU vet at du vil bli en spesialist i praksis. Vi sees! Eirik Sandvik  
Noen screenshots fra kamera
Skjermbilde 2013-12-17 kl. 16.58.26 Skjermbilde 2013-12-17 kl. 17.30.03 Skjermbilde 2013-12-17 kl. 16.39.12 Skjermbilde 2013-12-17 kl. 16.24.55 Skjermbilde 2013-12-17 kl. 16.28.13 Skjermbilde 2013-12-17 kl. 16.51.59 Skjermbilde 2013-12-17 kl. 17.16.07 Skjermbilde 2013-12-17 kl. 17.23.40


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published